Európa

Brutális fegyverkezésbe kezdett Németország

Hirdetés

Az orosz–ukrán háború elhúzódása arra kényszeríti az országokat, hogy felpörgessék a hadiipart. A német Rheinmetall védelmi konszern bejelentette csütörtökön, hogy megkapta a cég történetének legnagyobb megrendelését a német szövetségi hadseregtől, a Bundeswehrtől 155 milliméter kaliberű tüzérségi lőszerek szállítására. A vállalat sajtószolgálatának közlése szerint a lőszerszállítási szerződés összértéke mintegy 8,5 milliárd eurót tesz ki.

A MOST BEJELENTETT MEGÁLLAPODÁS EGY KORÁBBI SZERZŐDÉS HELYÉBE LÉP, AMELYET 2023 JÚLIUSÁBAN ÍRTAK ALÁ, ÉS AMELYET JÓVAL ALACSONYABB, LEGFELJEBB 1,3 MILLIÁRD EURÓ ÉRTÉKŰ SZÁLLÍTÁSRA KÖTÖTTEK.

Az új megállapodás nem határozza meg a 155 milliméteres lövedékek számát. A megrendelt lőszereket főként a Rheinmetall észak-németországi Unterlüss városában lévő üzemében gyártják. A szállításokat 2025 elején tervezi elindítani a konszern, az első részletet mintegy 881 millió euró értékben.

A német hadsereg a megrendelésből saját készleteit tölti fel, illetve egy jelentős részt Ukrajnába szállít az orosz–ukrán háborúba. A cég arra számít, hogy a megrendelések száma a következő években tovább fog növekedni.

EZ A NAGYSZABÁSÚ KERETSZERZŐDÉS KIEMELI A RHEINMETALL VEZETŐ SZEREPÉT MINT NÉMETORSZÁGI LŐSZERSZÁLLÍTÓ, VALAMINT A VILÁG LEGNAGYOBB TÜZÉRSÉGI LŐSZERGYÁRTÓJAKÉNT BETÖLTÖTT POZÍCIÓJÁT– mondta Armin Papperger, a védelmi konszern vezérigazgatója.

Hirdetés

JÚNIUS ELEJÉN VÁLT ISMERTTÉ, HOGY A RHEINMETALL TÖBB MINT 181 MILLIÓ EURÓT FEKTET BE EGY LITVÁNIAI LŐSZERGYÁRTÓ ÜZEM ÉPÍTÉSÉBE – EMLÉKEZTETETT AZ UKRAJINSZKA PRAVDA HÍRPORTÁL. EZT MEGELŐZŐEN A VÁLLALAT MÁRCIUS VÉGÉN JELENTETTE BE, HOGY TÖBB MINT 131 MILLIÓ EURÓT KAP AZ EURÓPAI UNIÓTÓL LŐSZERGYÁRTÁSÁNAK NÖVELÉSÉRE.

A Rheinmetall Németország legnagyobb fegyvergyártó vállalata; lőszereken kívül gyárt harckocsikat, katonai teherautókat és fegyvereket is.

Forrás:

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!