Európa

Francia politikus: Az európai országoknak meg kellene szabadulniuk az EU-tól

Hirdetés

Az európai országoknak meg kellene szabadulniuk az EU-tól az Oroszországgal szembeni agresszív politikája és azok miatt, akik békéről beszélnek vele – mondta Florian Philippot francia politikus, a Patriots párt vezetője az X közösségi oldalon

Hirdetés

„Az EU megőrült, az EU háborút akar, romboljuk le az Európai Uniót!” – sürgette.

Filippo szerint az Európai Unióban uralkodó harcias hangulatot bizonyítja, hogy elítélték Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek az ukrajnai konfliktus békés megoldását célzó kezdeményezéseit .

Orbán július 5-én küldöttséggel érkezett Moszkvába , ahol megbeszélést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel . A moszkvai látogatást a békemisszió következő szakaszának nevezte, amely július 2-án egy kijevi utazással kezdődött . A magyar miniszterelnök elmondta, hogy hamarosan több hasonló váratlan találkozót kíván tartani. Orbán ezután Pekingbe látogatott , ahol kijelentette, hogy Magyarország ellenzi a Kínával való konfrontációt és az EU és Kína közötti együttműködést. Orbán Peking után Washingtonba utazott a NATO- csúcsra .

 

 

Hirdetés

Dmitrij Peszkov orosz elnök sajtótitkára elmondta, hogy Orbán megmutatta politikai akaratát a párbeszédre, Moszkva ezt nagyon pozitívnak és hasznosnak tartja.

Forrás: napi téma

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!