Sport

Lemondott Milák Kristóf edzője

Hirdetés

Milák Kristóf a párizsi olimpián ezüstérmet nyert 200 pillangón, 100 méteren pedig aranyérmes lett, így a Honvéd klasszisa lett a harmadik olyan magyar úszó, aki két egymást követő olimpián is aranyérmet tudott szerezni. A 24 éves úszó olimpiára való felkészülését továbbra is homály fedi, az mindenesetre eldőlt, hogy Virth Balázs, aki eddig papíron Milák Kristóf edzője volt, a jövőben már biztosan nem lesz az.

Virth Balázs a 2021-es tokiói olimpia után lett Milák Kristóf edzője. Kettejük kapcsolata kezdetben jól alakult, azonban az elmúlt évben már nem tudta kezelni az úszózsenit, a sajtóban pedig többször is nyíltan kritizálta Milákot és a munkához való hozzáállását.

Virth Balázs a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy a jövőben már nem ő lesz a kétszeres olimpiai bajnok úszó edzője.

A múlt év nehézségei közben eltávolodtunk egymástól, és az egymást segítő, közvetlen kapcsolatunkból edző-versenyző kapcsolat lett. A klasszikus értelemben vett munkakapcsolat, amelyben egyikünk sem érezte jól magát

– mondta Virth a Nemzeti Sportnak, aki elárulta, hogy a Milákkal való kommunikációja már nem úgy működött, mint a korábbi másfél évben.

Hirdetés

„Pályafutásom során több világklasszissal dolgozhattam, megtanultam már, hogy akkor legyek mellettük, ha segíthetek, de azt észreveszem, ha nincs szükség rám. Tudni kell a háttérben maradni. Az elmúlt néhány hétben ez így is történt” – folytatta az edző, aki végezetül megerősítette, hogy véget ért a kapcsolata Milák Kristóffal.

„Pep Guardiola azt mondta Lionel Messiről: szerencsés vagyok, hogy abban a korban élek, amikor ő, és kiváltságosnak érzem magam, hogy az edzője lehettem. Ugyanezt éreztem Gyurta Dániel esetében, és ezt Milák Kristófnál is.

Kristóf zseni, korszakos úszó. A legfontosabb az, hogy visszatérjen az úszás szeretete, ez kell ahhoz, hogy a pályafutása folytatódjon. Ám úgy érzem, ehhez új impulzusokra és új edzőre van szüksége. Én további sikereket, még inkább sok-sok boldog pillanatot kívánok neki!

– tette hozzá Virth Balázs.

A Honvéd zsenijéről az elmúlt egy évben nem sokat lehetett tudni, ellentmondásos információk kaptak szárnyra arról, hogy edzésben van-e, és ha igen, akkor ezt merre teszi. A szombati 100 méteres pillangóúszás fináléjában az amerikai kommentátorok azt mondták, hogy Milák Kristóf Texasban készült fel az olimpiára.

Hirdetés

Kiderült, hol készülhetett Milák Kristóf az olimpiára

origo

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!