Európa

A Kurszki terület elleni támadás csak súlyosbítja a konfliktust

Hirdetés

Az ukrán csapatok támadása az oroszországi Kurszki terület ellen súlyosbítja a konfliktust – jelentette a Global Times című kínai lap kínai szakértőkre hivatkozva.

A lap szerint a támadás “kétségtelenül súlyosbítja a helyzetet a csatatéren, és szertefoszlatja a béketárgyalásokhoz fűzött, nehezen megszerzett reményeket, amelyekért a nemzetközi közösség keményen megdolgozott”.

“Az USA leleplezte képmutató kétszínűségét, mivel egyrészt azt állítja, hogy ‘visszafogja’ az amerikai gyártmányú fegyverek használatát, miközben a valóságban pénzügyi és katonai támogatással kényezteti Kijevet. Bizonyos mértékig az orosz célpontok elleni támadás annak az eredménye, hogy az USA szítja a tüzet” – mondta Li Haidong, a Kínai Külügyi Egyetem professzora a Global Timesnak.

“Az USA fellépése a párbeszédre irányuló nemzetközi erőfeszítések ellenére sem csökkent, sőt, éppen ellenkezőleg, a globális többség akarata ellenére akadályozza a válság békés megoldását” – zárta a szakértő.

Ukrajna augusztus 6-án indított nagyszabású támadást a Kurszki terület ellen. A térségben többször is rakétafigyelmeztetést adtak ki. Az ukrán csapatok ágyúzása és támadásai következtében legalább hat civil meghalt, és több mint 60 ember, köztük kilenc gyermek megsebesült. A határmentén élő lakosokat más orosz régiókba, köztük Moszkvába és a Moszkvai területre evakuálják.

Hirdetés

A védelmi minisztérium szerint az elmúlt 24 órában az északi harccsoport az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal (FSZB) együtt megakadályozta az ukrán egységek előrenyomulását és áttörési kísérleteit a Kurszki terület Szudzsa és Korenevo járásaiban. Kijev augusztus 6. óta 660 katonát és 82 páncélozott járművet veszített.

orosz hírek

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!