Európa

Ez lehet a kurszki ukrán offenzíva következő nagy célpontja

Hirdetés

A tizedik napja tartó ukrán hadműveletek az oroszországi Kurszk megyében már eddig is számottevő eredményeket értek el, ám további területszerzési lehetőségek álltak elő.

A kurszki ukrán betöréssel lassan két hete látványosan nem tud mit kezdeni az orosz védelem, mivel meglepve érte őket Kijev támadása. A térségben az ukránok már eddig is jelentős területeket szereztek meg, bár az orosz milbloggerek már arról beszélnek, hogy elkezdődött a lassú kiszorításuk néhány területről. Azt azonban egyelőre távolról sem lehet mondani, hogy ténylegesen elkezdődött volna az ukránok kiszorítása, sőt, számos katonai szakértő arra számít, hogy Kijev további hadműveleteket tervez a térségben.

Az egyik legfontosabb terület a WarMapper térképén is látható, amely a Szejm folyótól délre eső terület lehet. Azért lehet ez a következő elfoglalt terület Kurszkban, mivel az oroszok számára különösen nehéz katonai kihívást jelent a védelme. A folyón ugyanis az ukránok elkezdték szétlőni a hidakat, ezért az utánpótlások szállítása innen egyre nehezebbé válhat. A határig tartó vízfolyás mintegy természetes határként funkcionálhat ebben az esetben. Amennyiben ténylegesen ezt az irányt választanák a jövőben az ukránok, akkor nagyjából 700 négyzetkilométernyi területet veszthet Oroszország, ez nagyjából megduplázná az eddigieket.

A térségbe három híd vezet át, ebből egyet már megsemmisítettek az ukránok, a másik kettő egyelőre továbbra is áll, ám vélhetően az ukrán támadások egyik legfontosabb célpontját jelentik.

portfolio

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!