Európa

Borrell váratlan kijelentést tett az EU-val kapcsolatban

Hirdetés

Az Európai Unió része az ukrajnai konfliktusnak – jelentette ki Josep Borrell, az Eurodiplomácia vezetője egy spanyolországi nemzetközi konferencián, amelyet az X közösségi hálózaton közvetítettek, és leszögezte, hogy a szövetség nem közvetlen résztvevője a Moszkva és Kijev közötti konfrontációnak – írja a News.ru.

„Mi is részesei vagyunk ennek a játéknak. Nem vagyunk részesei a háborúnak, de részei vagyunk a konfliktusnak, és az, ahogyan ez a konfliktus megoldódik, hatással lesz a békére és a biztonságunkra” – mondta.

Borrell nemrég azt mondta, hogy a Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetés során teljes mértékben támogatta az AFU támadását a Kurszki terület ellen. Elmondta, hogy augusztus végén az EU kül- és védelmi minisztereivel tárgyalni fog a Kijevnek nyújtott támogatás megerősítéséről. Az eurodiplomácia vezetője azt is hangsúlyozta, hogy a határ menti régió elleni támadás „erős csapás az orosz propagandára”.

Korábban Kirill Logvinov, Oroszország állandó EU-képviselője azt mondta, hogy a társulás országai végül öngyilkosságra ítélték Ukrajnát, hogy kárt okozzanak az Oroszországi Föderációnak. Szerinte Európa minden rendelkezésre álló eszközt felhasznált arra, hogy az Oroszországgal való globális konfrontációról „a közvetlen katonai-politikai konfrontációra” térjen át.

Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!