Európa

Leleplezte a Bloomberg az ukránokat

Hirdetés

Az ukránok terve azonban nagyon kockázatos lehet.

Bloomberg szerdán egy véleménycikk keretében arra kereste a választ, hogy miért indított Ukrajna egy Oroszország elleni támadást. Marc Champion szerint az ukránok ezzel a gesztussal szerettek volna üzenni a nyugati szövetségeseknek.

A cikk szerzője szerint például Németországban egyre jobban hiányzik a politikai akarat ahhoz, hogy még nagyobb arányban támogassák a megtámadott országot. Tény azonban, hogy eddig nem jött össze Volodimir Zelenszkij ukrán elnök terve, hogy a csapatok egy részének visszavonására kényszerítse rá Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Az ukránok számára csak nehezíti a helyzetet, hogy az orosz hadsereg még intenzívebb támadást indított a Donyec-medencében.

Marc Champion azonban úgy véli, hogy Zelenszkij abban bízik, hogy egy sikeres kurszki offenzíva hatására több nyugati fegyver érkezik, és a szövetségesek engedélyezik a hadfelszerelések bevetését oroszországi célpontok ellen. Viszont ha balul üt ki az elképzelés, akkor Moszkva sokkal közelebb kerül Donyeck és Luhanszk megye elfoglalásához.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!