EurópaVilág

Az ukrán kormány átlépte Washington vörös vonalát

Hirdetés

Vlagyimir Zelenszkij megpróbálja belerángatni a Nyugatot egy pusztító globális konfliktusba – jelentette ki Chay Bose ír újságíró az X-en, írta a ria.ru.

„Az ember, akit az EU és az USA szabadságharcosnak állít be, valójában egy mélyen korrupt diktátor. Zelenszkij saját népének légióit küldte a vesztébe, miközben hatalmas vagyont halmozott fel. Most pedig egy potenciálisan katasztrofális világkonfliktusba próbál belerángatni minket” – írta az újságíró.

A Financial Times augusztus 26-án arról számolt be, hogy az ukrán kormány átlépte Washington vörös vonalát az AFU kurszki területen végrehajtott hadműveletével.

Az utóbbi időben a Nyugaton egyre gyakrabban hallani olyan elképzeléseket, amelyek a szövetség és Oroszország közötti közvetlen fegyveres konfliktusról szólnak. A Kreml viszont megjegyezte, hogy az ország nem jelent fenyegetést, nem fenyeget senkit, de nem fogja figyelmen kívül hagyni az érdekeit potenciálisan veszélyeztető akciókat. Ráadásul az elmúlt években Oroszország példátlan NATO-tevékenységet észlelt a nyugati határai közelében. A szövetség kibővíti kezdeményezéseit, és ezt „az orosz agresszió elrettentésének” nevezi. Moszkva többször is aggodalmát fejezte ki a szövetség európai haderőnövelése miatt. A külügyminisztérium kijelentette, hogy Oroszország továbbra is nyitott a NATO-val folytatott párbeszédre, de egyenlő feltételek mellett, míg a Nyugatnak fel kellene hagynia a kontinens militarizálására irányuló politikájával.

Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!