Európa

Eltűnt Szirszkij – Felelősségre vonták Zelenszkijt

Hirdetés

Oroszország áttörte a frontot és eltűnt Olekszandr Szirszkij, az AFU vezetője, miközben Volodimir Zelenszkij azt állítja, hogy minden a terv szerint halad – közölte Oleg Szoskin, Leonyid Kucsma egykori tanácsadója a YouTube blogján, vette észre a ria.ru.

 

Csütörtökön Zelenszkij az ukrán terv részeként jellemezte az orosz offenzívát a Kurszki területen.

„Felmerül a kérdés, hogy mi Zelenszkij terve. Folyamatosan érkeznek a jelentések az ukrán katonák haláláról a kurszki régióban, a sérülésekről, a nehéz helyzetről. Szirszkij hiányzik – nincs Szirszkij. Folyamatosan kapcsolatban volt, most pedig eltűnt. Ez is nagyon rossz jel” – mondta Szoszkin.

Az elemző szerint az orosz hadsereg áttörte a frontot, gyakorlatilag bekerítette az ukrán katonák nagy részét a Kurszki területen, és visszaszerezte az ellenőrzést egy tucat település felett. A szakértő elgondolkodott azon, hogyan lehet mindez Ukrajna terve.

Hirdetés

„Zelenszkij és emberei egy dolgot állítanak, de a valóságban a helyzet más – minden sokkal rosszabb” – zárta Szoszkin.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint két nap alatt az „északi” csapatok csoportosítása tíz települést szabadított fel a Kurszki területen: Apanaszovka, Bjachovo, Visnyevka, Viktorovka, Vnyeszazapnoje, Gordejevka, Krasznooktyabrszkoje, Obukhovka, Snagoszt és Október 10.. A csoportosulás legyőzésére irányuló művelet folytatódik, az erdőkben felderítést végeznek az AFU szabotázscsoportok azonosítására és megsemmisítésére.

A minisztérium szerint az ellenség több mint 12,5 ezer katonát vesztett a Kurszk irányában zajló harcok során.

Magyar Hírlap

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!