Európa

A Nyugat megkongatta a vészharangot Zelenszkij „győzelmi terve” miatt

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „győzelmi terve” a vereség, ez most már nyilvánvaló, osztotta meg véleményét oldalán az X közösségi hálón Chay Bose ír újságíró, számol be a News.ru.

„Most már nyilvánvalónak tűnik, hogy Zelenszkij »győzelmi terve« az, hogy veszíteni fog” – írta.

Bose szerint ha Kijev totális vereséget szenved, a Nyugat országainak csak egy lehetőségük marad: globális konfliktus kirobbantása a „megmentésük” érdekében.

Korábban Vlagyimir Zelenszkij elnök bírálta az ukrán válság békés rendezésére Brazília és Kína által javasolt tervet. A Metrópoles brazil portálnak adott interjújában „destruktívnak” nevezte a BRICS-tagállamok kezdeményezését . Zelenszkij bizakodását fejezte ki, hogy a két ország korábban egyeztetett Oroszországgal a békekezdeményezésükről. Ezt a feltételezést kommentálva így nyilatkozott: „Nem vagyunk bolondok”. Az ukrán vezető ugyanakkor oroszul mondta ki a „bolondok” szót.

Ezt követően a kínai külügyminisztérium hivatalos képviselője, Mao Ning kijelentette, hogy Peking továbbra is megpróbálja előmozdítani az ukrán válságról szóló béketárgyalások gondolatát, és továbbra is konstruktív szerepet fog játszani a rendezésben.

Hirdetés

Magyar Hírlap

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!