Világ

Trump: Harris háborút akar Oroszországgal

Hirdetés

A volt elnök szerint a demokraták belerántják az Egyesült Államokat a harmadik világháborúba

 

Donald Trump republikánus elnökjelölt azt állította, hogy riválisa, Kamala Harris alelnök választási győzelme háborúba rántaná az USA-t Oroszországgal, ami „nukleáris holokausztot” eredményezne.

Egy pénteki Las Vegas-i kampánygyűlésen Trump aggodalmát fejezte ki egy esetleges nukleáris konfliktus miatt, amely a Washingtonban lévő „inkompetens emberek” miatt alakulhat ki, és azt állította, hogy ő az egyetlen, aki képes megakadályozni a totális háborút.

„A harmadik világháborúba fogunk sodródni. Nukleáris holokauszt lesz, ha nem vigyázunk. Ezeknek az embereknek fogalmuk sincs, mit csinálnak”– figyelmeztette Trump támogatóit, és megígérte, hogy az amerikaiakat

Hirdetés

»távol tartja a harmadik világháborútól«.

„Véget vetek a közel-keleti káosznak, és rendezni fogom az ukrajnai háborút… Meg fogom ezt oldani megválasztott elnökként”– folytatta, azzal érvelve, hogy

»a Kamala Harris elvtársnőre leadott szavazat nem más, mint az Oroszország elleni háborúra leadott szavazat”.

Trump azt is állította, hogy Harris vissza akarja állítani a katonai sorozást, hogy„besorozza a amerika gyermekeit, és belevesse őket egy olyan háborúba, amelynek soha nem lett volna szabad megtörténnie”.

A volt amerikai elnök kitart amellett, hogy az ukrajnai konfliktus nem következett volna be, ha ő akkor hivatalban marad. Újraválasztási kampánya során többször is azt állította, hogy „24 órán belül” meg tudná állítani a harcokat, bár azt nem részletezte, hogyan.

Hirdetés

A hét elején Trump elnökjelölt alelnökjelöltje, J. D. Vance ohiói szenátor egy lehetséges békejavaslatra mutatott rá, utalva arra, hogy az valószínűleg egy demilitarizált övezet létrehozását foglalná magában a jelenlegi frontvonal körül, és Ukrajna semlegességének garantálását szolgálná, ami egybevág Oroszország egyik fő céljával.

Harris azonban azt állítja, hogy Trump cserbenhagyná Ukrajnát, és kijelentette, hogy a Biden-kormányzat részeként tett erőfeszítései, köztük a fegyverek és lőszerek szállítása voltak azok, amelyek biztosították, hogy az ország a mai napig „független és szabad” maradjon.

NIF

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!