EurópaVilág

Trump fia nagyon kiakadt Zelenszkijre

Hirdetés

Donald Trump Jr. bírálta Zelenszkijt, amiért támogatta Kamala Harris jelöltségét, és durva megjegyzéseket tett apjára, illetve JD Vance amerikai alelnökjelöltre.

„Tehát egy külföldi vezető, aki több milliárd dollárnyi támogatást kapott az amerikai adófizetőktől, eljön az országunkba, és van képe szidni a Republikánus Párt elnökjelöltjét? És ezt pont azután teszi, hogy egy ukránbarát fanatikus megpróbálta megölni az apámat? Micsoda szégyen!”

– írta az X közösségi oldalon.

Ifjabb Donald Trumpot felbőszítette Zelenszkij a The New Yorker című lapnak adott interjúja, amelyben azt mondta, Donald Trumpnak fogalma sincs, hogyan lehetne megállítani az ukrajnai konfliktust, alelnökjelöltje, J. D. Vance pedig túl radikális.

Szeptember közepén a volt elnök Las Vegasban támogatóinak nyilatkozva azt mondta, hogy ha Harris nyeri a választásokat, az Egyesült Államok katonai konfliktus elé néz Oroszországgal. Azt is állította, hogy a Demokrata Párt jelöltje vissza akarja állítani az amerikaiak sorozását a hadseregbe.

Hirdetés

Trump ugyanakkor többször kijelentette, hogy a Fehér Házba való visszatérése esetén 24 órán belül képes lenne leállítani az ukrajnai harcokat. Társa, J. D. Vance alelnökjelölt szerint Trump terve tartalmazza egy demilitarizált övezet létrehozását Oroszország és Ukrajna között, valamint garanciák nyújtását Moszkvának arra, hogy Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz.

Az amerikai elnökválasztást november 5-én tartják.

Hirdetés

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu
Bedezsolt.hu – X/Twitter – Telegram

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!