Európa

Nem akármilyen ukrán csoportra csaptak le az oroszok

Hirdetés

Zelenszkij testőre és egy elit egység magas rangú tisztjei is meghaltak egy orosz támadásban – e címmel közölt hírt a napokban az Index.

Az információ fölött akkor átsiklottunk, de most szembejött velünk újra a hír, így gondoltuk, megosztjuk veletek a különleges akcióról szóló beszámolót. E szerint a közelmúltban egy, az Ukrán Nemzeti Gárda egyik vovcsanszki dandárjának főhadiszállása és ideiglenes telepítési pontja ellen három FAB–1500-as bombával végrehajtott légicsapást szakértők részletesebben kielemezték.

Mint írták, először csak annak az épületnek a teljes megsemmisülése volt ismert, ahol az elit alakulat parancsnoksága és személyzete tartózkodott. Később derült ki, hogy a tégla- és betontörmelék alatt keletkezett mély kráterben több magas rangú tiszt és az ukrán elnök egyik személyi testőre vesztette életét – írta a Moszkovszkij Komszomolec.

Így ezúttal az orosz rakéta- és légicsapások nemcsak az Ukrán Fegyveres Erők lőszer- és fegyverraktárait és a kritikus infrastruktúrát, hanem az AFU és a különleges szolgálatok katonai vezetését is célba vették.

Kifejtették a cikkben, hogy bár a vovcsanszki militánsok „táborát” ért csapás kezdetben az Ukrán Fegyveres Erők személyi állományának tömeges gyülekezőhelyei elleni szokásos támadásnak tűnt, a később kapott információkból kiderült, hogy ez nem egy közönséges bombázás volt.

Hirdetés

– A célpontokra három másfél tonnás bombát dobtak, ami azok fontosságára és stratégiai jelentőségére utal – hangsúlyozta a lap. Világossá vált, hogy a sorozatos robbanások következtében a különleges erőkön kívül a vezérkar több ukrán tábornoka és egy elit egység tisztje, aki Zelenszkij biztonsági őreként tevékenykedett, életét vesztette. Az újságíróknak az elhunyt katonatisztekről szóló gyászjelentéseknek és saját forrásaiknak köszönhetően sikerült hozzájutniuk ehhez az információhoz.

Források szerint a támadásban meghalt az Ukrán Nemzeti Gárda Omega különleges egységének egyik magas rangú tisztje, Vlagyiszlav Nikicsuk százados, amit a kiszivárgott gyászjelentések is megerősítettek. A „Vojennaja Hronika” Telegram-csatorna szerint az „Omega” különítményt, amelynek az elhunyt tiszt is tagja volt, különlegesen összetett és titkos feladatok végrehajtására hozták létre. Ezért ezen elit egység harcosainak likvidálása nem egy közönséges csapás, hanem egy magasan szervezett különleges művelet volt.

Egy biztos, a háború brutális dolog, és akiket közvetlenül érint, mindent elveszíthetnek: a testi épségüket, de akár az életüket is! Ezért kellene béke! Mihamarabb!

Bekezdesek.hu

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!