Európa

Zelenszkijék tökélyre fejlesztették a képmutatást

Hirdetés

Az ukrán védelmi minisztérium azt javasolja, hogy elektronikus azonosítással, online lehessen katonai regisztrációra jelentkezni.

– Amint az a minisztérium honlapján található közleményben olvasható, a védelmi minisztérium kidolgozott egy törvénytervezetet, amely lehetővé teszi a hadköteles korú ukránok számára, hogy az elektronikus azonosítás eszközeinek segítségével online katonai szolgálatra jelentkezzenek – írja az Unian állami hírügynökség, a cikket itthon az Index.hu szemlézte. E szerint ezt a törvénytervezetet az Ukrán Miniszteri Kabinet rendes ülésén hagyták jóvá.

S akkor, mielőtt továbbmennénk a cikk ismertetésével, időzzünk el egy pillanatra az írás eddigi tartalmi mondanivalójánál. Mi is ennek a lényege? Azt gondolják Zelenszkij elnökék, hogy az ukrán fiatalok, férfiak azért nem jelentkeznek katonai regisztrációra, mert macerás az ügymenet, amin személyesen nem akarnak részt venni?

Ezek tényleg ennyire hülyének nézik az embereket? Kedves színészelnök! Ki kell, hogy ábrándítsalak! Az ukrán férfiak, legalábbis azok nagy része nem akar egy értelmetlen és felesleges háborúba menni az oroszok ellen, és ezen az sem segít, ha ágyhoz viszitek nekik a puskát és az uniformist! Sőt, a rengeteg, közösségi médiamegosztó-csatornákra feltöltött felvételek tanúsága szerint az emberek tömegével menekülnek a komisszárok elől, és küzdenek a mozgósítás ellen.

Mint a minisztérium közlése alapján írták, a tervek szerint lehetővé válik a sorkatonák katonai nyilvántartásba vétele és a személyes adatok tisztázása elektronikus azonosítással a »Sorkatonai szolgálat, a katonai szolgálatra kötelezett személy és a tartalékosok elektronikus kabinetje« szolgálatban. Tervezik továbbá, hogy eltörlik az ilyen nyilvántartásba vétellel kapcsolatos jutalékokat, és eltörlik az orvosi vizsgálatokat a polgárok katonai nyilvántartásba vételekor.

Hirdetés

Na, ez utóbbi információ megint több mint érdekes. Miért is? Ha ugyanis eltörlik az orvosi vizsgálatokat a polgárok katonai nyilvántartásba vételekor, akkor – legalábbis nekem – ez azt üzeni, mindegy, hogy az adott férfi milyen állapotban van, nem szükséges orvosilag megvizsgálni. Már tényleg mindenkire szükség lehet. Úgy gondolhatják, hogy az illető majd csak jó lesz valamire, ha másra nem, akkor árkot ásni, felszerelést cipelni, vagy majd vigyáznak a raktárakra, esetleg kimossák a koszos, véres egyenruhákat. Nagy lehet a baj ott, ahol ilyen eszközökhöz nyúlnak…

 

 

bekezdések.hu

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!