Világ

Biden megszegi az Ukrajnával kapcsolatos ígéreteit

Hirdetés

Joe Biden amerikai elnök megszegi az Ukrajnával kapcsolatos ígéreteit – állítja a Wall Street Journal című napilap.

A lap szerint Biden a héten Ukrajna szabadságának támogatójának nevezte magát, ugyanakkor a kormányzat nem hajlandó tárgyalni a kongresszussal és az amerikai nyilvánossággal a konfliktus megnyerésére irányuló stratégiájáról.

A lap szerint a kongresszus 45 napon belül követelte a Kijev megsegítését célzó stratégiát, míg az adminisztráció „hónapokkal a határidő után” nyújtotta be a dokumentumot.

A Wall Street Journal hangsúlyozza, hogy a dokumentum teljes mértékben titkosított.

A republikánusok sürgetik a kormányzatot, hogy adjon ki egy nem titkosított változatot … hogy a nyilvánosság megismerhesse a dokumentumot” – írja a lap.

Hirdetés

Mint a Wall Street Journal megjegyzi, Biden csapata olyan közhelyekbe burkolózik, mint Ukrajna támogatása „addig, amíg szükséges”, ami nem nevezhető stratégiának.

„Ez már régóta retorikai terelés” – hangsúlyozza a lap.

Oroszország 2022. február 24-én különleges hadműveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin orosz elnök annak célját „a kijevi rezsim által nyolc éven át bántalmazásnak és népirtásnak kitett emberek védelmének” nevezte. Megjegyezte, hogy a különleges művelet kényszerintézkedés volt, Oroszországnak „nem maradt esélye másként cselekedni, a kialakult biztonsági kockázatok olyan mértékűek voltak, hogy más eszközökkel nem lehetett reagálni”.

orosz hírek

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!