Európa

Az oroszok szerint Ukrajna NATO-bombával támadta a kurszki atomerőművet

Hirdetés

A lelőtt lövedék lezuhanásának helyszínén tűz ütött ki, de az erőmű és környéke nem sérült meg

A Mash a Telegram csatornáján számolt be róla, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) NATO-bombával próbálta megtámadni a kurszki atomerőművet (NPP) Kurcsatovban. A hatóságok és hivatalos szervek egyelőre nem kommentálták az incidenst – közölte a lenta.ru.

 

Korábban Apti Alaudinov, az Akhmat különleges erők parancsnoka azt mondta, hogy az AFU rájött, hogy az ukrán csapatoknak nincs esélyük áttörni a kurszki atomerőműhöz.

Szerinte az orosz hadsereg a frontnak ezen a szakaszán egy olyan szinteltolásos védelmet épített ki, amelynek áttöréséhez Kijevnek nem lesz elég erőforrása.

Hirdetés

Ukrajna augusztus elején rohanta meg a Kurszki területet. Először a határ menti Szuja városát vették tűz alá, majd az AFU áttörte a határt, és több település felett is átvette az ellenőrzést. Szeptember 10-én az orosz csapatok nagyszabású ellentámadást indítottak. A védelmi minisztérium október 3-i adatai szerint Kijev több mint 19 850 katonát vesztett a térség elleni invázió kezdete óta.

Szemtanúk videóra vették azt a tüzet, amely azután tört ki, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) megtámadták a kurszki atomerőművet (NPP). Az erről készült videót a Mash nevű Telegram-csatorna tette közzé.

A kiadvány szerint a légvédelmi rendszer moszkvai idő szerint 16 óra 20 perckor lépett működésbe. A gránát az atomerőműtől öt kilométerre esett le.

 

 

Hirdetés

Magyar Hírlap

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!