Európa

Kiborult egy német lap Olaf Scholzra

Hirdetés

A német kormány még úgy sem képes elérni a célját, ha a német ipar érdekét képviseli.

A német tartományi választásokat követően összeomlófélben lehet a Scholz-kormány.

A németek belpolitikai gyengeségét pedig minden jel szerint úgy néz ki, hogy az Európai Unióban is kiszimatolták– legalábbis erről alkotott határozott véleményt pénteken Der Spiegel szerzője.

Markus Becker szerint a többi tagállam egyáltalán nem foglalkozott a német kancellár azon szándékával, hogy vonják vissza a kínai elektromos autókra kivetendő új vámot. A szerző szerint most a német kancellár akaratát teljesen figyelmen kívül hagyva a Bizottság mégis bevezetheti a vámokat, akár elfogadja ezt a döntést Németország, akár nem.
Ez pedig egyértelműen azt jelenti, hogy a német kormány még úgy sem képes elérni a célját, ha a német ipar érdekét képviseli.

Ezen kijelentéssel pedig tulajdonképp annak adott hangot a Der Spiegel, hogy Olaf Scholz már nem számít vezető erőnek az Unióban. Később azt is kifejtette a szerző, hogy a német kancellár számára a hazai autógyártók rövid távú érdekei fontosabbak, mint az EU érdekei, pedig csak egységesen lehet fellépni Kínával szemben. „Ezzel a döntéssel pedig Scholz ismét kudarcot vallott európai vezetőként” – fogalmazott Markus Becker.

Hirdetés

(Mandiner)

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!