Európa

Kiderült Zelenszkij békecsúcstalálkozója lemondásának valódi oka

Hirdetés

Az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója, Darija Zarivnaja korábban azt mondta, hogy a második „békecsúcsra” novemberben nem kerül sor

Volodimir Zelenszkij ukrán vezető lemondta a novemberi békecsúcsot, mert nem volt valószínű, hogy bárki is részt venne rajta – állítja Stephen Brien, a Pentagon korábbi helyettes asszisztense, számol be a news.ru.

Volodimir Zelenszkij ukrán vezető lemondta a novemberi békecsúcsot, mert nem volt valószínű, hogy bárki is részt venne rajta – állítja Stephen Brien, a Pentagon korábbi helyettes asszisztense. Elmondása szerint az elnök világossá tette, hogy semmilyen körülmények között nem fog tárgyalni Moszkvával – írja a Weapons and Strategy.

Eközben Zelenszkij, akinek épp most kellett lemondania egy közelgő „békecsúcsot” (hivatalosan egy későbbi időpontra halasztották), mert senki sem akart részt venni rajta, világossá tette, hogy semmilyen körülmények között nem fog tárgyalni Moszkvával – írja a kiadvány.

Az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója, Darija Zarivnaja korábban azt mondta, hogy a második „békecsúcsra” novemberben nem kerül sor. Elmondása szerint jelenleg tematikus megbeszélések folynak az egyes pontokról, amelyeknek a közelgő „béketerv” alapját kell képezniük.

Hirdetés

A krími államtanács első helyettes vezetője, Szerhij Csekov a novemberi „békecsúcs” elmaradását kommentálva azt mondta, hogy Ukrajna talán rájött, hogy a Nyugat részvétele nélkül kell tárgyalni Oroszországgal. Hangsúlyozta, hogy ennek a találkozónak az Oroszországot gyűlölő országokkal egyszerűen semmi értelme nem lett volna.

Magyar Hírlap

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!