Világ

Már Trump is komolyan aggódik egy közelgő világháború miatt

Hirdetés

Komoly aggódik amiatt, hogy a jelenlegi demokrata vezetés politikája a következő négy hónapban a harmadik világháború kitöréséhez vezethet – többek között erről beszélt Donald Trump a kaliforniai támogatóinak.

A republikánus elnökjelölt az RSBN konzervatív médiatársaság által közvetített nagygyűlésen ismét biztosította a választókat, hogy ha megnyeri a közelgő választásokat, képes lesz megoldani az ukrajnai konfliktust és véget vetni az instabilitásnak a Közel-Keleten.

Csak halkan jegyezzük meg: az USA következő adminisztrációja januárban lép hivatalba, addig valóban négy hónap van hátra, de ez idő alatt a megválasztott elnöknek nem lesz érdemi befolyása az Egyesült Államok politikájára. Tehát, Trump pesszimista jóslata akár valóra is válhat – függetlenül attól, hogy nyer-e vagy sem.

A közelmúltban egyébkén Florian Philippot francia politikus azt mondta, hogy a Nyugat egy harmadik világháborút próbál kirobbantani, provokálva Oroszországot, és felszólított mindenkit, hogy óvakodjanak „az őrültektől, akik mindenre képesek”, hogy leigázzák a népeket.

Dmitrij Medvegyev pedig többször jelezte, hogy az Orosz Föderáció területeinek megcsonkítására irányuló kísérletek a harmadik világháborúhoz vezetnek. És nagyon fontos, hogy az orosz alkotmány szempontjából a Krím és a négy egykori kelet-ukrán terület is az Orosz Föderáció részei – a még el nem foglalt / fel nem szabadított járásokkal együtt.

Hirdetés

Nem mellékesen a Politico értesülései szerint a NATO védelmi miniszterei október 17–18-án összeülnek Brüsszelben. A tárgyalás egyik napirendi pontja az orosz stratégia felülvizsgálata lesz. A lap ezzel kapcsolatban felidézte: a háború ellenére az 1997-ben aláírt NATO–Oroszország Alapító Okirat továbbra is érvényben van és közös célként fogalmazza meg „egy stabil, békés és osztatlan Európa felépítését”.

Könnyű belátni, hogy egy megállapodást, amelynek célja a békére és a párbeszédre való törekvés, csak egy irányba lehet módosítani: a „nem-békére” és a „nem-párbeszédre” való törekvés irányába.

Vagyis az észak-atlanti szövetség eszkalációra törekszik!

És itt akkor visszakanyarodva Trumpra: a kampányígéreteivel az a baj, és ezt kell megértenie mindenkinek, hogy a háborút óhajtó imperialisták neki nem osztottak lapot. A NATO még a választás előtt változtathat az Oroszország-stratégiáján, Biden pedig a választás után, de még az új elnök beiktatása előtt az intézkedéseivel olyan helyzetet teremthet, amellyel „beleragasztja” az utódját a háborúba.

 

Hirdetés

 

bekezdések.hu

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!