EurópaVilág

Zelenszkij most Észak-Koreát vádolta meg

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy „győzelmi terve” nem tartalmaz területi engedményeket. Az ország vezetője a Telegram-csatornáján bemutatott videóban tisztázta, hogy a terv nem irányozza elő a konfliktus befagyasztását sem, számol be a News.ru.

„Ez nem Ukrajna területének vagy szuverenitásának elcserélése. Végre kell hajtanunk a tervet” – magyarázta az ukrán elnök a Radában tartott beszéde során.

Korábban Szerhij Lescsenko, az ukrán államfő hivatali vezetőjének tanácsadója azt mondta, hogy Zelenszkij ismertetni fogja az Oroszországgal való konfliktus megoldására vonatkozó tervét, amelyet korábban már bemutatott a nyugati vezetőknek. Elmondása szerint ezzel a céllal az államfő október 16-án a Verhovna Rada rendkívüli ülésén beszél.

Arról is beszámoltak, hogy az ukrán elnök Észak-Koreát vádolta meg a konfliktusban való részvétellel. Zelenszkij szerint a KNDK „fegyvereket és embereket” szállít Oroszországnak. Az ukrán államfő hozzátette, hogy egyre növekvő szövetséget lát Moszkva és az olyan „rezsimek” között, mint Észak-Korea. A védelmi minisztérium nem kommentálta az ukrán vezető szavait.

Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!