Site icon Mai Világ

Akár öt évet is kaphat az LMBTQ lobbit kritizáló német lelkész

Hirdetés

Közösség elleni uszítás vádja miatt kell bíróság elé állnia Olaf Latzel brémai evangélikus lelkésznek novemberben – írja a szoljbeapapnak.blog.hu.

A lelkipásztor nyilvánosságra hozta egy 2019-es házassági szemináriumának hanganyagát, amelyben használta a „gendermocsok” és „homolobbi” kifejezéseket. Úgy fogalmazott, hogy „az egész gendermocsok” pokoli, sátáni és támadást jelent az isteni teremtés rendje ellen, illetve óvakodni kell a „homolobbitól”. Emellett bűnözőnek nevezte egy LMBTQ felvonulás résztvevőit, valamint elmondta, hogy az elbizonytalanított emberek elpusztítják a civilizációt és a kultúrát.

Később bocsánatot kért a „bűnözők” kifejezés használatáért, és kifejtette, hogy nem általánosságban a homoszexuálisokról beszélt, hanem a „militáns agresszorokról, akik a közösségünket az utóbbi években újra és újra megtámadják és istenkáromlóan rágalmazzák”.

Ezzel arra utalt, hogy a St-Martini templomot, ahol lelkészként dolgozik, keresztényellenes támadások érik: feliratokkal gyalázzák, valamint megzavarják az istentiszteleteket, őt pedig gyilkossággal is megfenyegették kijelentései miatt.

A brémai evangélikus egyház korábban egyértelműen és határozottan elítélte a Latzel kijelentéseket. Most azonban nem kommentálták a hatósági eljárását, az egyházi fegyelmi eljárást pedig felfüggesztették.

Hirdetés

A német Büntető Törvénykönyv értelmében három hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki a közbéke megzavarására alkalmas módon mások emberi méltóságát azáltal sérti, hogy egy adott csoporthoz tartozásuk miatt őket szidalmazza, rossz szándékkal megvetendőnek állítja be vagy megrágalmazza – írják a blogon.

Forrás: mandiner

Hirdetés
loading...
Exit mobile version