Site icon Mai Világ

Állítólag házi őrizetben van a kínai elnök

BEIJING - MAY 01: A woman holds a Chinese national flag infront of a giant portrait of Sun Yat-sen, the founder of modern China, erected for the May Day (International Labor Day), at Tiananmen Square on May 1, 2007 in Beijing, China. 50 people were removed after demonstrating against corruption problems. People flock to the capital's tourist attractions during the "Labour Day Golden Week" holiday from May 1 to 7. Labor Day marks the historic struggle and achievements of working people throughout the world. (Photo by Guang Niu/Getty Images)

Hirdetés

A közösségi médiában terjedő információk szerint házi őrizetbe helyezték Hszi Csin-ping kínai elnököt és a kínai hadsereg puccsot hajtott végre ellen. Nem megerősített információk!!

Számos kínai közösségi média felhasználó szerint Hszi házi őrizetbe került, miután a Kínai Kommunista Párt veteránjai menesztették őt a Népi Felszabadító Hadsereg éléről. Azt mondták, hogy Peking katonai ellenőrzés alatt áll.

A jelentések szerint miután Hszi szeptember 16-án visszatért a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozójáról, a repülőtéren őrizetbe vették, és most valószínűleg házi őrizetben van.

A OneIndia című lap nem tudta megerősíteni ezt a hírt, és úgy tűnik, hogy csak pletyka. A legfrissebb kínai hírek szerint a volt közbiztonsági miniszterhelyettest, Szun Lijunt feltételes szabadságra ítélte egy bíróság Csangcsun városában.

Olyan weboldalakat is ellenőriztünk, mint például a Global Times, a Hszihez kapcsolódó hírekért. Ilyen híreket azonban nem találtunk. Ellenőriztük a nemzetközi honlapokat is, de nem találtunk ilyen híreket. Ha Hszi házi őrizetbe került volna, az nemzetközi hír lett volna.

Hirdetés

Egyelőre tehát megerősíthetjük, hogy a hír, miszerint Hszi Csin-ping házi őrizetben van, elhamarkodott.

A kínai közösségi média szerint a csapatokat tömegesen szállítják Pekingbe, és egy 80 km hosszú konvojt láttak. Továbbá Kína több mint 6000 (!) belföldi és nemzetközi járatot törölt. Ezenkívül a nagysebességű vasút által értékesített összes jegyet felfüggesztik, és a vasúti forgalom teljesen leáll.

orosz hírek

Hirdetés
loading...
Exit mobile version