Site icon Mai Világ

Az olasz belügyminisztérium szerint legalább egymillió migráns fog jönni Európába

Hirdetés

Az olasz belügyminisztérium szerint hamarosan megugorhat az Afrikából Olaszországba érkező migránsok száma.

Az olasz belügyminisztérium attól tart, hogy a 2017 második felében tapasztalt jelentős csökkenés után ismét nagymértékben emelkedhet a Líbiából Olaszországba érkező migránsok száma – jelentette hétfőn a La Repubblica című olasz napilap, amely szerint mintegy egymillió ember áll készen az észak-afrikai országban arra, hogy útra keljen Európába.

Az év eleje óta emelkedett az Olaszországba érkező migránsok száma: 3579-en érték el eddig idén az olasz partokat. A januárban érkezettek száma magasabb, mint ahány embert 2017 és 2016 első hónapjában regisztráltak.Mivel az embercsempészek egyre rosszabb minőségű gumicsónakokkal próbálják átjuttatni a migránsokat Európába, valamint kevesebb hajót vetnek be az Afrikából útra kelő illegális bevándorlók megmentésére, több migráns halt meg az Európába tartó útja során.

Még a segélyszervezetek is arra figyelmeztettek, hogy a migránsválság továbbra is fennáll. Az egyik segélyszervezet, az SOS Méditerranée egyből több mentőhajót követelt a Földközi-tengerre.

A legóvatosabb felmérések szerint is 500 ezer illegális bevándorló tartózkodik Olaszországban. A közvélemény-kutatások egyetértenek abban, hogy az olaszok egyharmada a migrációval szemben szigorú fellépést ígérő pártokra adja szavazatát. Olaszországban március 4-én tartják a parlamenti választásokat.

Hirdetés

Forrás: 888.hu

Hirdetés
loading...
Exit mobile version