Site icon Mai Világ

Belefáradtak a seregnek való adakozásba az ukránok

Ukrainian hryvnya bills on fabric with texture of Ukrainian military pixeled camouflage. Cloth with camo pattern in grey, brown and green pixel shapes. Official uniform of Ukrainian soldiers close up

Hirdetés

Az ukrajnai önkéntes segítők egyre nehezebben gyűjtenek lakossági adományokat a hadsereg számára, mert az emberek belefáradtak az adakozásba, írja a The New York Times híre nyomán az ua-reporter.

A portál megállapítása szerint a lakosság adományai jelentős szerepet játszanak a hadsereg ellátásában. Ám a háború elhúzódásával fogyatkozik a lakosság adakozási kedve és lehetőségei. Az ukrán sereg alakulatainak jelentős része az adományoknak köszönhetően tudja biztosítani a katonák rendszeres élelmezését, gyógyszerekkel, önvédelmi eszközökkel való ellátását. Sőt, nem ritkán drónokat is az adományokból szerezték be.

Az adományok azonban fokozatosan elapadnak. Ma már ott tart a hadsereg, hogy a katonák saját maguk próbálják adakozásra bírni a lakosságot például úgy, hogy a fronton használt dolgokat, maguk készítette rajzokat, emléktárgyakat bocsátanak áruba. A The New York Times írása szerint már az olyan jelentős segítőnek is gondjai vannak, mint a «Вернись живым»(Térj vissza élve) alapítvány. Oleg Karpenko az alapítvány alelnöke szerint egy éve még 177 millió dollárt gyűjtöttek a hadsereg számára. Idén ez aligha fog összejönni, mert a külföld elvesztette érdeklődését az ukrajnai háború iránt, az ukránoknak pedig beszűkültek az anyagi lehetőségeik és belefáradtak az adakozásba.

Forrás:

Hirdetés
Hirdetés
loading...
Exit mobile version