Site icon Mai Világ

Dübörög a cenzúra: a BBC riporterei nem használhatják a „terror” kifejezést

Policemen hold their helmets as they stand in pairs outside the enterance to Downing Street, where the residence of the British prime minister is located, in London on November 9, 2011, as thousands of students prepare to march against cuts in tuition funding. Thousands of students headed to London on November 9 to march against cuts to higher education funding, as a huge police operation sought to head off any repeat of violent protests one year ago. Scotland Yard has deployed 4,000 officers to police the demonstration against cuts to university funding and a hike in tuition fees, which organisers expect about 10,000 students to attend. AFP PHOTO / GEOFF CADDICK

Hirdetés

A BBC új direktívája szerint a dolgozóik nem használhatják a terror, terrortámadás, terrorizmus szavakat, csak akkor, ha valakitől idéznek. A különböző terrortámadásokat a csatorna a támadás helyszínével és formájával fogja leírni.

Így például a nizzai terrortámadás nizzai kisbuszos támadás lesz náluk.

A BBC legújabb terrorista-mosdató akciója sokakat felháborított, több szakértő és képviselő is úgy nyilatkozott, hogy a terror szó szándékos kihagyása, tiltása ellenkezik a csatorna közszolgálati jellegével.

Egy konzervatív képviselő így kommentálta az esetet: ők terroristák, és ezek terrortámadások. A BBC-nek nem kellene foglalkoznia a terroristák érzékenységével. A csatorna egyik újságírója viszont megvédte a gyakorlatot, mondván az, aki az egyik embernek terrorista, az a másiknak lehet szabadságharcos – írja a Daily Mail.

Hirdetés
loading...
Exit mobile version