Site icon Mai Világ

Megkéselt egy pincért egy migráns, mert rászólt, hogy vegyen fel maszkot

Hirdetés

Egy afgán migráns Franciaországban azért támadt késsel egy pincérre, mert arra kérte, hogy viseljen maszkot, a helyi szabályoknak megfelelően – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség az Ouest France című francia regionális lap cikkére hivatkozva.

A 29 éves afgán migráns augusztus 26-án késő délután ment be egy étterembe Le Havre strandján. A férfi részeg volt és maszk sem volt rajta, holott a francia szabályok szerint kötelező a viselése.Az egyik felszolgáló megkérte, hogy vegyen fel maszkot, erre az afgán migráns kiment a bárból, majd később visszatért, késsel a kezében, mellyel mellkason döfte a pincért.

A 30 éves férfi súlyosan megsérült, szerencséjére épp a bárban volt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki segített neki.

A dulakodásban a rendőr is megsérült a kezén és a térdén.A migránst sikerült leteperni, a rendőrök azonnal őrizetbe vették. Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren üdvözölte a rendőr hidegvérét és bátorságát, hogy nem habozott életét kockáztatva a pincér segítségére sietni.

A normandiai Le Havre egyébként Jean Castex francia miniszterelnök elődjének, Édouard Philippe-nek a „városa”, ugyanis 2010-től 2017-ig – mielőtt miniszterelnökké nevezte ki Emmanuel Macron – ő volt a település polgármestere.

Hirdetés

Kormányfői posztjáról július elején mondott le, hogy újra átvegye a város irányítását.

Forrás: Origo

Hirdetés

 

Hirdetés
loading...
Exit mobile version