Site icon Mai Világ

Merkel, Macron és Putyin a dobogón egy legújabb felmérés szerint

Vladimir Putin, Russia's president, right, gestures to Angela Merkel, Germany's chancellor, left, while Emmanuel Macron, France's president, looks on as they depart a news conference following a 4-way summit on Ukraine at Elysee Palace in Paris, France, on Monday, Dec. 9, 2019. Russian President Vladimir Putin and Zelenskiy breathed new life into efforts to end the violence in eastern Ukraine, agreeing at the summit to a fresh exchange of prisoners and the withdrawal of some troops. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg via Getty Images

Hirdetés

Továbbra is Angela Merkel német kancellár a legelismertebb vezető politikus a világon egy amerikai kutatóintézet felmérése szerint.

A listán Vlagyimir Putyin orosz államfő sem szerepelt rosszul, Hszi Csin-ping kínai elnök azonban annál inkább.

Angela Merkel német kancellár vezeti a politikusok világszintű népszerűségi listáját – idézte a Moscow Times az amerikai Pew Research Center kutatóintézet felmérését. A megkérdezettek 46 százaléka megbízható vezetőnek tartja, miközben 29 százalékuk éppen ellenkezően gondolkodik. Az utóbbi aránnyal Merkelt utasítják el a legkevesebben.

A második helyen Emmanuel Macron francia államfő áll, 41 százalékos pozitív és 36 százalékos negatív megítéléssel.

Vlagyimir Putyin esetén a válaszadók 33 százaléka felelt igennel arra a kérdésre, hogy a világ dolgaival kapcsolatban helyesen cselekszik-e, míg Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke csak 29 százalékot ért el. Putyin az elutasítás ágán is megverte amerikai kollégáját: a válaszadók 57 százaléka nem bízik benne, míg Trump esetén 64 százalék ez az arány.

Hirdetés

A felmérés nagy vesztese Hszi Csin-ping kínai államfő, akinek egy év alatt 34 százalékról 28 százalékra zuhant elfogadottsági indexe. A Pew 33 ország 37 ezer lakóját kérdezte vizsgálatában 2019 májusa és októbere között.

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...
Exit mobile version