Site icon Mai Világ

Nigel Farage szerint 10 éven belül szétesik az Európai Unió

Former UKIP leader Nigel Farage, centre right, talks with British Parliament member Tim Aker, second row left, during a session at the European Parliament in Strasbourg, eastern France, Tuesday, March 14, 2017. Britain lurched closer to leaving the European Union Monday when Parliament stopped resisting and gave Prime Minister Theresa May the power to file for divorce from the bloc. (AP Photo/Jean-Francois Badias)

Hirdetés

Nigel Farage a Brexit-mozgalom megalkotója volt a 90-es években, és már kor megjósolta, hogy az angolok előbb-utóbb ki fognak lépni az Európai Unióból.

Most, hogy harminc évvel azután, hogy kampányát megkezdte, láthatja munkája gyümölcsét, egy interjúban azt mondta, hogy lényegében már a Brexitre se lett volna szükség, hiszen – ahogy ő fogalmazott –

Nem gondolom, hogy az Európai Unió létezni fog 10 év múlva – nyiltakozta az LBC Britainnek.

Farage szerint az Egyesült Királyság precendenst teremtett Európában, és egy-két éven belül látni fogjuk, hogy az első állam követi a briteket, akik nem értenek egyet a németek gazdasági uralmával, vagy a brüsszeli elit ideológiájával.

 

Hirdetés

A politikai veterán szerint elsősorban Olaszország kiválására lehet majd számítani, de őket nem sokkal követhetik a magyarok és a lengyelek is, bár ezen országokban még él szerinte a szocializmusból megörökölt mítosz, hogy minden ami nyugatról érkezik, jó.

Forrás: 888.hu

Hirdetés
loading...
Exit mobile version