Site icon Mai Világ

Orbán Viktor másik pártba ülne át?

Hirdetés

Nem kizárt, hogy átül egy másik képviselőcsoportba, az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) képviselőcsoportjába üljön át, ahol valamilyen vezető pozíciót is betölthetne.

A Politico meg nem nevezett kormánypárti képviselőkre hivatkozva azt írja, hogy a kormányfő kiléptetheti a pártot az Európai Néppártból, hogy az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) képviselőcsoportjába üljön át, ahol valamilyen vezető pozíciót is betölthetne.

Elkészült a néppárti bölcsek jelentése a Fideszről, ami már a pártelnök, Donald Tusk előtt van.

G. Fodor Gábor, a 888.hu portál főszerkesztője, valamint a kormányközeli Századvég Alapítvány elnöke a HírTV-nek azt nyilatkozta, hogy a Fidesz nem lesz tagja az Európai Néppártnak – ellenben a KDNP-vel -, később pedig a Politico is arról számolt be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök fontolgatja a kilépést – utóbbiról a hvg.hu számolt be először.

Az ECR 2009-ben alakult meg, többek között a brit Konzervatív Párt, a lengyel Jog és Igazságosság és a Magyar Demokrata Fórum is csatlakozott hozzá. Donald Tusk EPP-elnök azt nyilatkozta, hogy mindentől függetlenül sokat fog beszélgetni Orbán Viktorral, mert szeretné hinni, hogy elég okot lehet találni a közös munka folytatására. Hangsúlyozta azt is, Orbán a migrációs válságot csak ürügyként használta, hogy megváltoztassa a gondolkodást a politikáról, a demokráciáról, a toleranciáról, a vallásról.

Hirdetés

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...
Exit mobile version