Site icon Mai Világ

Putyin megköszönte az EU-nak a szankciókat

Russian President Vladimir Putin (L) and Argentine President Cristina Fernandez de Kirchner drink a toast during a ceremony at the Bicentennial Museum of the presidential palace in Buenos Aires on July 12, 2014. Putin arrived in Argentina in an official visit to strengthen trade alliances before attending the FIFA World Cup Brazil 2014 final match in Rio de Janeiro and the 6th Summit of Heads of State and Government of the BRICS in Brasilia. AFP PHOTO / Emiliano LasalviaEMILIANO LASALVIA/AFP/Getty Images

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök megköszönte Európának az Oroszországgal szemben bevezetett, különösen a mezőgazdaságot érintő szankciókat, kiemelte, hogy a bevezetett (orosz) ellenintézkedések és az importhelyettesítés pozitív hatással volt az országra.

Köszönet az európaiaknak a szankciókért… A szankciókért úgy általában, de bevezettük a mezőgazdasággal kapcsolatos ellenintézkedéseinket, megfelelő forrásokat biztosítottunk nem csak a mezőgazdaságba, hanem az import helyettesítésbe is. És azt kell mondjam, hogy az eredmény jó. Először aggódtam, nem titkolom, de az összhatás nagyon jó – mondta az orosz elnök a Valdaj nemzetközi vitaklub plenáris tanácskozásán  Szocsiban.

Putyin megjegyezte, hogy Oroszország növeli a világpiaci élelmiszer-ellátást.

Élelmiszer exportunk már meghaladja a 25 milliárd dollárt. Ezt már többször elmondtam és szeretnék köszöntet mondani a mezőgazdasági termelőinknek. Mindenekelőtt ők jó munkát végeztek – mondta Putyin.

Forrás: Orosz hírek

Hirdetés
Hirdetés
loading...
Exit mobile version