Site icon Mai Világ

Rendőrök szedték le a buszról a nikábos nőt

epa07749856 (FILE) - A nikab veiled woman pulls her shopping bag along a street in Rotterdam, Netherlands, 29 July 2019 (Issued on 31 July 2019). Facial coverings will be banned in the Netherlands, from public transport, schools, hospitals and government buildings as of 01 August 2019. The Dutch Islamic political party NIDA has announced a plan to pay for all fines received by wearers of the burka and niqab when the new law comes into effect next. EPA-EFE/ROBIN UTRECHT

Hirdetés

Egy buszvezető megtagadta a nikábot vieslő nőtől, hogy a busszal utazzon – írja a Frankfurter Allgemeine Zietung.

Mivel a nő a dél-hollandiai Stein városánál, közel a belga határhoz nem akart kiszállni, a buszvezető kihívta a rendőröket.

A rendőrök kiszedték a buszból a muszlim arcfedőt viselő nőt.

Hollandiában augusztus elseje óta van érvényben a burkáknak, nikáboknak és a teljes arcot elfedő kendőknek a tilalma.  Ezeket a  ruhadarabokat tilos a közösségi közlekedés eszközein, kórházakban, iskolákban és kormányzati épületekben viselni. A törvény megsértése 400 euróig terjedő büntetést vonhat maga után. A holland Telegraaf szerint ez volt az első alkalom, hogy a burkatilalmat előíró törvény miatt egy nőnek el kellett hagynia egy közösségi közlekedési járművet.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

A kép illusztráció

Hirdetés
loading...
Exit mobile version