Site icon Mai Világ

Élelmiszer csomagokat osztogatnak Ukrajnában, de nem mindenkinek

Hirdetés

Mint arról beszámol az apostrophe.ua Ukrajna valamennyi megyéjében fognak humanitárius segélyként élelmiszer csomagokat osztogatni, de csak szigorú feltételek mellett.

A Razom za zsitja (Együtt az életért) alapítvány a honlapján tette közzé a hírt, amely szerint hátrányos helyzetű és a háború elől elmenekült ukrán állampolgárok kaphatnak segélycsomagokat. Továbbá kérhetik a segítségnyújtást a sokgyermekes családok, az idősek, a fogyatékkal élők és a szolgálatot teljesítő katonák családjai is.

Az élelmiszerekhez való hozzájutáshoz online formában kérvényt kell benyújtani, amelyben fel kell tüntetni a kérelmező teljes nevét, lakcímét, elektronikus postacímét, telefonszámát, születése dátumát. Közölni kell továbbá, hogy mivel foglalkozik, hány tagú a vele együtt lakó családja, van-e áttelepült státusza, valamint azt, hogy mely régióban élt a háború kitöréséig.
Mindezen kívül nyilatkozni kell a család anyagi helyzetéről, a kategóriáról, amelyhez tartozik, hivatkozást a közösségi oldalak valamelyikére és a postacímet, ahová a segélycsomagot kéri. A postaköltség a kérelmezőt terheli.

És ez még nem minden.

A kérelmezőnek ajánlott rövid beszámolót írni arról, miért van szüksége az élelmiszereket tartalmazó segélycsomagra.
A portál végül megjegyzi, hogy mindezeknek a feltételeknek a teljesítése sem jelent garanciát arra, hogy teljesítik a rászoruló kérelmét.

Hirdetés

 

Forrás:

Hirdetés
loading...
Exit mobile version