Site icon Mai Világ

Zelenszkij: egyértelmű az ukrán hadsereg taktikai előnye és bölcsessége

In this image from video provided by the Ukrainian Presidential Press Office, Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy speaks from Kyiv, Ukraine, early Monday, March 21, 2022. (Ukrainian Presidential Press Office via AP)

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint ha hozzáférnének ugyanazokhoz a fegyverekhez, amelyeket Oroszország is használ, már véget vetettek volna a háborúnak.

Zelenszkij elnök a nemzethez intézett napi beszédében az 55 napja tartó orosz-ukrán háborút értékelve kijelentette:

„Ha hozzáférnénk az összes szükséges fegyverhez, amelyekkel a partnereink rendelkeznek és amelyeket Oroszország is használ, akkor már befejeztük volna ezt a háborút, és békét hoztunk volna.”

Az ukrán államfő kifejtette, hogy egyértelmű az ukrán hadsereg taktikai előnye és bölcsessége, valamint felhívta rá a figyelmet, hogy az ukrán fegyveres erők keményen kitartanak, és az egész nép bátran védekezik.

„Ebben a háborúban az orosz hadsereg örökre a világ talán legbarbárabb és legembertelenebb hadseregeként fogja beírni magát a világtörténelembe”– fogalmazott Zelenszkij, aki megjegyezte, hogy az orosz hadsereg szándékosan civileket gyilkol meg, lakott területeket, polgári infrastruktúrát rombol le, és mindenfajta fegyvert, köztük a nemzetközi egyezmények által tiltottakat is bevetett.

Hirdetés

TRT

Hirdetés
loading...
Exit mobile version