8 éves zsidó kisfút vertek meg a muszlim huligánok

Hirdetés

Újabb antiszemita támadás rázta meg a francia fővárost, ahol az utóbbi időben olyan komoly gondot okoznak a muszlim bevándorlók, hogy sokan nem merik hordani a saját vallásuk jelképeit.

Megtámadtak Párizs egyik külvárosában egy nyolcéves zsidó kisfiút, aki kipát, azaz a zsidó hagyományok szerint hordandó fejfedőt viselt. Az utóbbi időben ez már a sokadik eset, hogy valakit a vallása miatt támadnak meg, az elkövetők rendszerint muszlim huligánok.

A helyzet annyira súlyos, hogy Emmanuel Macron francia elnök is megszólalt, aki szerint ez támadás volt az egész nemzet ellen, és támogatásáról biztosította a fiút és családját. Az ügyben nyomozás is indult.

Akárhányszor megtámadnak valakit a kora, a hovatartozása vagy a vallása miatt, az komoly támadás az egész nemzetünk ellen” – tweetelte az elnök.

Hirdetés

A kisfiút ketten támadták meg bármiféle előjel nélkül, semmit nem loptak el tőle azután, hogy megverték. Az egyik elkövető a feltételezések szerint egy 15 éves fiú volt, aki egy kuka mögött várta, hogy a zsidó kisfiú melléérjen. Mikor meglátta, egyből rávetette magát és megverte.

A franciaországi zsidó közösségeket felháborítja, hogy egyre több az antiszemita indíttatású támadás az országban.

Az eset abban a Sarcelles nevű negyedben történt, ahol különösen magas a bevándorlók és leszármazottaik aránya, azonban nagy számban élnek itt zsidók is, ami már korábban is komoly konfliktusokat okozott.

Forrás: 888.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!