Világ

Megbukott a Fehér Ház – nyertek az újságírók

Hirdetés

Trump adminisztrációja nem kedveli a kellemetlen sajtókérdéseket – bírósági ügy lett az egyikből.

Még a nyár közepén rendezett a Fehér Ház egy találkozót Donald Trump elnök és az őt támogató, konzervatív közösségi média számára. Ezt követően az elnök egy állásfoglalást ismertetett a Fehér Ház Rózsakertjében. Az utóbbi eseményen résztvevő Brian Karem, CNN tudósító azt tudakolta: fel lehet-e tenni kérdést is az elnöknek?

Trump azonban figyelmen kívül hagyta a kérdést, később pedig támogatóival gúnyolódni kezdett a tudósítón. A kigúnyolt és kinevetett Karem erre megjegyezte:

“Démon szállta meg ezeket az embereket.”

Ekkor perdült az újságíró elé a Magyarországon egyébként körözési listán is szerepelt Gorka Sebestyén, aki szarkasztikusan annyit kérdezett:

Hirdetés

“Maga újságíró, ugye?”Karem válasza: “Gyere ide és beszéljük meg, testvér, vagy akár ki is mehetünk egy hosszabb beszélgetésre.”

“Most fenyeget engem a Fehér Házban?” – vágott vissza Gorka.

Szó szót, sértés sértést követett, mígnem végül augusztus közepén, amikor a CNN benyújtotta akkreditációs igényét a fehér házi tudósítójának, azt a hivatal elutasította, mondván: Karem “zavaróan és szakszerűtlenül viselkedett”, “megsértette az elnök vendégeit”, valamint “szóban inzultálta” Gorkát. Az újságíró napokon belül pert indított a kitiltása miatt, amelyet kedden egy washingtoni bíróság le is zárt, Karemnek adva igazat.

Így a Fehér Ház újabb, újságírókat megrendszabályozni hivatott kísérlete bukott el.

Forrás: hollywoodreporter.com

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!