Itthon

Jött az ősz: durva hideg front tör az országra

Hirdetés

Kedden egy hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, kezdetben főként északkeleten eshet, délután és este pedig a Dunántúlon és délen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 26 fok között alakul, délen várható a melegebb idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre zivatar miatt elsőfokú riasztást adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Szerdán már jóval naposabb lesz időjárásunk, kevés felhő lesz az égen. Az északnyugati szelet azonban sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 6-13 fokot mérhetünk. Délután 16 és 20 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön már az időnként erősen megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést, de legfeljebb kisebb záporok alakulhatnak ki északkeleten. Az északnyugati szél továbbra is élénk, erős lesz. Hideg reggelre ébredhetünk, 3-8 fokig hűlhet a levegő. A hidegebb, szélvédettebb helyeken talajmenti fagy is előfordulhat. Napközben 16-20 fok valószínű – írja az Időkép.

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!