Európa

Ukrajna már a Krím felszabadítására készül

Hirdetés

Ukrajnában oly komolyan gondolják a Krím orosz megszállás alóli felszabadítását, hogy felszólították az ott élőket legyenek készek a harci cselekményekre, írja az rbc.ua.

AZ UKRÁN ELNÖK KRÍMI KÉPVISELETÉNEK TÁJÉKOZTATÓJA SZERINT TANÁCSOLJÁK A KRÍMEN ÉLŐ UKRÁNOKNAK, HOGY ŐRIZZÉK MEG A NYUGALMUKAT, A HARCI CSELEKMÉNYEK IDEJÉRE JÓ ELŐRE KÉSZÜLJENEK FEL, CSOMAGOLJÁK ÖSSZE A LEGSZÜKSÉGESEBB HOLMIJUKAT ÉS KERESSENEK BIZTONSÁGOS ÓVÓHELYEKET. EZEKET AKKOR SEM HAGYJÁK EL, HA A MEGSZÁLLÓ OROSZ HADERŐ KIVONUL AZ ADOTT TELEPÜLÉSRŐL, MERT KÖNNYEN ERŐSZAK ÁLDOZATÁUL ESHETNEK.

Tanácsolják továbbá a saját és hozzátartozóik ukrán személyi iratainak megőrzését, a menekülő csomagban legyenek meg a szükséges gyógyszerek legalább egy hétre elegendő mennyiségben, fontos az elsősegélydobozok, kötözőszerek megléte.

Gondoskodjanak több napra elegendő tartós élelmiszerekről és ivóvízről, legyenek a csomagban evőeszközök, szemeteszsákok, tű és cérna, és gyufáról se feledkezzenek meg. Tanácsolják azt is, hogy a mobiltelefonokat tartsák feltöltve, illetve beszéljék meg rokonaikkal, barátaikkal, hogy később hol fognak találkozni egymással.

ARRA IS FIGYELMEZTETNEK, HOGY SEMMI ESETRE NE NYÚLJANAK A HALOTT VAGY SEBESÜLT OROSZ KATONÁKHOZ, MERT ROBBANÓSZERHEZ LEHETNEK KÖTVE. SEMMI ESETRE SE RAGADJANAK FEGYVERT ÉS A RUHÁZATUK NE LEGYEN HASONLATOS A KATONÁK EGYENRUHÁJÁHOZ.

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!