Európa

Ukrajna „bátor” befektetőket keres

Hirdetés

Ukrajna „bátor” befektetőket keres, ugyanis nagy állami vállalatokat próbál eladni nyomott áron, hogy forrást szerezzen a segélyektől függő költségvetéséhez – jelentette csütörtökön a Bloomberg az Állami Vagyonalap (SPF) vezetőjére, Rusztem Umerovra hivatkozva.

 

Jelenleg több mint 3500 vállalat szerepel állami tulajdonban, amelyek közül csaknem 1800 csődbe ment és nem működik. A privatizációs listán szerepelnek szeszfőzdék és gabonafeldolgozók, amelyek érdekelhetik a befektetőket, valamint több száz elhagyott létesítmény, amelyekre valószínűleg korlátozott lesz a kereslet.

„Vannak feltörekvő piacok, és van vészhelyzeti piac, és vészhelyzeti piacként mi vagyunk az egyedüliek” – mondta Umerov a múlt héten, és felszólította a befektetőket, hogy legyenek „elég bátrak” ahhoz, hogy vállalják a kockázatot és fektessék be pénzüket a háború sújtotta országba.

A lehetséges jövőbeli hozamokkal kecsegtetve azt mondta, hogy „ez egy 20-szoros történet lehet az önök számára a jövőben”.

Hirdetés

Kijev több mint 400 millió dollárt remél a műtrágyagyártótól kezdve a közművekig, kohókig valamint egy inzulingyártó cég eladásából.

Ha az ukrán parlament májusban jóváhagyja a nagy állami cégek eladását, akkor Umerov szerint az év harmadik negyedévében olyan vállalatok kerülnek kalapács alá, mint az ammóniagyártó Odessky Pryportovy Zavod, a titángyártó United Mining, a Zaporozhye Titanium-Magnesium Plant, az inzulint gyártó Indar és az áramtermelő Centrenergo PJSC.

Hozzátette, hogy további 190 millió dollár származhat a termőföldek bérbeadásából, ha a törvényhozók engedélyezik az alapnak az állami földek konszolidálását.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: illusztráció 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!