Európa

Le Pen keményen beszólt az Uniónak

Hirdetés

A jobboldali Nemzeti Tömörülés nevű (RN) párt vezetője, Marine Le Pen szerint az Európai Unió egy különleges együttműködési forma, amely nem a tagállamok javát szolgálja, és nap mint nap bebizonyítja, mennyire mérgező és mennyire reformra szorul. Ezt a Periodico című spanyol lapnak adott interjújában mondta.

„Az Európai Unió nem Európa. Ez csak a kontinentális együttműködés egy különleges módja, amely több évtizeden keresztül bebizonyította, hogy nem tesz jót gazdaságainknak és országainknak. Minden nap bebizonyosodik, hogy mennyire mérgező. Meg kell reformálnunk, hogy több hatáskört adjunk az államoknak, és megvédjük azokat a nemzeti sajátosságokat, amelyek hozzájárultak Európa leleményességéhez és befolyásához”– mondta a politikus.

Szerinte ezt a reformtervet a Nemzetek Európai Szövetségének lehetne nevezni, amely az Európa-közi együttműködés szabadabb és koherensebb rendszerét képviselné. Le Pen bízik abban, hogy ez lehetővé teszi majd Nagy-Britannia „visszaintegrálását az európai családba”.

Nagy-Britannia 2020. január 31-én lépett ki az EU-ból.

Elemi.hu

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!