Európa

Ukrán tüzérségi állásokat semmisítenek meg az orosz erők

Hirdetés

Az orosz tüzérség észlelte és eltalálta az ukrán tüzérségi állásokat Gorlovka közelében – közölte Andrej Rudenko orosz tudósító, aki megosztott egy videót a támadásról.

Gorlovka a Donyecki Népköztársaság egyik városa, amely Gyenyisz Pusilin regionális vezető szerint rendszeres ukrán drón- és tüzérségi támadásoknak van kitéve.

Rudenko elmondta, hogy az általa kedden a közösségi médiában közzétett drónfelvételen az 1. hadtest 132. dandárja által a Gorlovka közelmúltbeli bombázásáért felelős ukrán erők állásai ellen intézett sortűz látható.

A videón egyetlen füstfelhő látható, amely egy kis erdőből emelkedik fel. Ezután több robbanás is bekövetkezik a közelben, lökéshullámokat küldve a levegőbe.

A 132. hadtest korábban a DNR milícia erőinek része volt, és Gorlovka nevét kapta, de csatlakozott a hivatalos fegyveres erőkhöz, miután a régió 2022 végén megszavazta az Orosz Föderációhoz való csatlakozást.

Hirdetés

A régióban az ellenségeskedések eredetileg azután kezdődtek, hogy 2014-ben Kijevben az Egyesült Államok által támogatott fegyveres puccsot hajtottak végre, amelyet a kelet-ukrajnaiak elutasítottak. Az új hatóságok a hadsereget küldték be a lázadás leverésére tett sikertelen kísérletükben, később pedig megakasztották a Donyeck és a szintén szakadár Luganszk régió Ukrajna autonóm részeként való visszaintegrálására tett kísérleteket.
Az ukrán erők az idén sorozatos kudarcokat szenvedtek el a frontvonalon. A hónap elején a védelmi minisztérium arról számolt be, hogy teljes mértékben felszabadították Sztaromajorszkoje, a DNR egyik front menti faluját, amelyet Kijev az úgynevezett ellentámadás során 2023-ban foglalt el.

OROSZ HÍREK

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!