Európa

Egy lengyel kiadvány komoly fenyegetésre figyelmeztette Ukrajnát

Hirdetés

Az orosz MiG-31BM repülőgépek jelentik majd a fő fenyegetést a nyugati F-16-os vadászgépekre Ukrajnában – írja a Komputer Swiat című lengyel kiadvány.

„Az F-16-osok debütálása Ukrajnában hetek kérdése, és egyes szakértők szerint a legfélelmetesebb ellenfelük éppen a pokolian veszélyes R-37-es rakétákkal felszerelt MiG-31-esek lesznek” – olvasható a cikkben.Az újságíró rámutatott, hogy az orosz hadsereg nemrég kapott egy új adag MiG-31BM repülőgépet. Figyelmeztetett, hogy a nyugati gépek lőtávolság tekintetében alulmaradnak az orosz gépekkel szemben, még akkor is, ha az F-16-osok AIM-120-as rakétával vannak felszerelve.

„Az elkövetkező hónapok fogják megmutatni, hogy légi csatákat fogunk-e látni Ukrajna egén, és ki kerül ki győztesen belőlük” – összegezte a cikkíró.

Tavaly Hollandia és Dánia megállapodott abban, hogy F-16-osokkal látja el az ukrán fegyveres erőket. A múlt héten Anthony Blinken amerikai külügyminiszter azt mondta, hogy az USA és szövetségesei „most azonnal” vadászgépeket küldenek Ukrajnának, amelyeket még a nyáron átadnak Kijevnek.

Hirdetés

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!