Európa

Történelmi csapást szenvedett Ukrajna, Orlivka elesett

Hirdetés

Hétfő reggel több mint kétszáz rakétát lőtt ki Oroszország Ukrajna energiaellátó infrastruktúrájára, a kár olyan súlyos, hogy kedd reggel még mindig nincs számos ukrán régióban áramszolgáltatás. A csapás a háború eddigi legsúlyosabbja.

Kijev bejelentette azt is, hogy visszatérnek a civil lakosságnak fűtést és villanyt biztosító „sérthetetlenségi pontok.” Kurszkban zajlik az orosz ellentámadás: orosz vezetők két falu visszafoglalását jelentették ma reggel. Kedd reggel újabb orosz rakétahullám érte Ukrajnát, de a támadás a hétfőinél kevésbé volt intenzív és kevesebb kárt is okozott. Délelőtt arról érkeztek hírek, hogy Belgorod megye is ukrán támadás alá került. A nap folyamán az orosz hadsereg elfoglalta Orlivkát, Pokrovszktól alig 10 kilométerre.

Elfoglalta az orosz hadsereg a Pokrovszktól alig 10 kilométerre található Orlivkát – írja az orosz védelmi minisztérium jelentésére hivatkozva a RIA Novosztyi.

A falu elfoglalását független elemzők majdnem két héttel ezelőtt bejelentették, ezek szerint idáig még voltak harcok Orlivka térségében:

A fejlemény azért aggasztó az ukrán haderő számára, mert az orosz katonák lassan elérik Pokrovszkot, a következő nagyobb települést, amely fontos vasúti és közúti csomópont is a donyecki ukrán csapatok utánpótlásában.

Hirdetés

Az orosz védelmi minisztérium sokszor ad téves információkat közzé a háború állásáról, de az ukrajnai településekről közreadott adatok általában pontosak szoktak lenni.

Nagyon úgy fest, hogy Ukrajna minden erejét a kurszki offenzívára koncentrálja, a Donbaszban szinte napi szinten kerülnek kisebb-nagyobb települések orosz kézre.

portfolio

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!