Európa

Öngyilkosság történt egy ukrán sorozóirodában

Hirdetés

Öngyilkosságot követett el az egyik katonai sorozási irodában egy férfi, akit Ukrajnában erőszakkal mozgósítottak – közölte kedden a poltavai területi katonai sorozási iroda, vette észre a ria.ru.

„A katonai szolgálatra kötelezettek előzetes összegyűjtési pontjának egyik technikai helyiségében október 21-én egy férfi holttestét találták meg, amelyen nyilvánvaló jelek mutattak arra, hogy öngyilkosságot követett el. Erőszakra utaló nyomokat nem találtak” – áll a katonai bizottság üzenetében a Facebook közösségi hálózaton.

Pontosítják, hogy a férfit a rendőrség segítségével vitték az előzetes gyűjtőpontra, mert körözés alatt állt, mint katonakerülő. Azt írják, hogy állítólag megtagadta a katonai orvosi vizsgálatot.

Később, kedden a Public ukrán tévécsatorna a Poltavai terület rendőrségére hivatkozva arról számolt be, hogy az eset miatt „előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés” címszó alatt büntetőeljárás indult.

Az erőszakos mozgósításról készült videók széles körben terjedtek az interneten, amelyeken az ukrán katonai bizottságok képviselői láthatóak, amint gyakran verik és erőszakot alkalmaznak a mozgósítási korú férfiakkal szemben, és kisbuszokban ismeretlen helyre viszik őket.

Hirdetés

Magyar Hírlap

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!