EurópaVilág

Az USA megváltoztatta stratégiáját Ukrajnával kapcsolatban

Hirdetés

Amerikai tisztviselők szerint Ukrajna számára „gyakorlatilag lehetetlen” lesz visszaszerezni az összes területét, de közelebb kerülhet a NATO-hoz és az EU-hoz – írta meg a pravda.ru.

Washington egyre inkább úgy véli, hogy a háború most már nemcsak Ukrajna területeit érinti, hanem a Nyugat részeként való jövőjét is. Erről ír a The New York Times amerikai tisztviselőkre hivatkozva.

Kijev nagyobb európai integrációt tud majd szorgalmazni, ha a harctéren jobbnak bizonyul a teljesítménye. Ukrajna most arra összpontosít, hogy amerikai tanácsra megerősítse védelmét, és mélyen az orosz vonalak mögé csapjon le.

Az amerikaiak kételkednek abban, hogy Oroszország az elkövetkező hónapokban jelentős területi nyereséget ér el Ukrajnában. Ez azonban megváltozhat, ha Oroszország kiterjeszti katonai toborzási és kiképzési programját, vagy ha változik az amerikai politika, például ha Donald Trump kerül hivatalba. Aggályok merülnek fel azzal kapcsolatban is, hogy Ukrajna képes lesz-e fenntartani infrastruktúrájának, köztük az elektromos hálózatoknak a működését a mélyreható orosz támadásokkal szemben.

Forrás: Magyar hírlap

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!