Itthon

Bayer Zsolt: Ideje volt, hogy az ukrán halállistára felkerüljön

Hirdetés

– Jelentem, felkerültem a náci ukránok halállistájára!  Ideje volt! – reagált Bayer Zsolt publicista, a Magyar Nemzet munkatársa saját blogján arra a hírre, miszerint felkerült a szélsőjobboldali internetes oldal Ukrajna ellenségeit tartalmazó listájára.

– Ezen a listán fent lenni erkölcsi kötelesség. S ki ne szeretne egy listán szerepelni egyebek közt például Nyikita Mihalkovval, Kissingerrel, Oliver Stone-nal vagy Orbán Viktorral? – jegyezte meg gúnyosan Bayer Zsolt.

A listára korábban már Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nevét is felírták.

A Mirotvorec honlapot 2014-ben hozták létre, miután Oroszország annektálta a Krím félszigetet és de facto elfoglalta Donbasz egy részét. A halállistaként ismert felsorolásban szerepel többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke és Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos.

A napokban a 99. születésnapját ünneplő Henry Kissinger egykori amerikai külügyminiszter is felkerült a Mirotvorec halállistájára. Mindössze annyi volt a „bűne”, hogy a davosi Világgazdasági Fórumon felszólalva azt szorgalmazta, hogy Ukrajna engedje át a területei egy részét Oroszországnak a háború befejezése érdekében.

Hirdetés

Magyar Nemzet

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!