Európa

Danilov kemény üzenetet küldött Stoltenbergnek

Hirdetés

A Nemzetbiztonsági Tanács titkára bizodalmát fejezte ki afelől, hogy a NATO-nak elegendő képessége lesz ahhoz, hogy növelje az ukrajnai lőszergyártást.

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára a telemaraton adásában kommentálta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kijelentését, miszerint Oroszország Ukrajna elleni háborúja kimerítette a szövetségesek tartalékait. „Kicsit furcsa kijelentésnek” nevezte.

“HÁBORÚT VÍVUNK – A PARTNEREINK ÁLTAL RENDELKEZÉSÜNKRE BOCSÁTOTT FEGYVEREKKEL VÍVJUK. A SZÖVETSÉG NAGY HÁBORÚKRA KÉSZÜLT, AZOKRA A FOLYAMATOKRA, AMELYEK A VILÁGBAN LEZAJLOTTAK, ÉS MELYEKET ELŐRE MEGJÓSOLTÁK… AKI MONDJA, HOGY A HÁBORÚT EL LEHETETT KERÜLNI, AZOK NEM ISMERIK A TÖRTÉNELMET, ÉS NEM ÉRTIK, HOGYAN ÉPÜL FEL A MODERN VILÁG”

– mondta.

Danilov meggyőződését fejezte ki, hogy a NATO-nak elegendő képessége lesz a termelés növeléséhez, és a szövetségesek olyan modern fegyverekkel rendelkeznek, amelyeket még nem adtak át Ukrajnának.

Hirdetés

“Több mint biztos vagyok benne, hogy ha partnereink betartják vállalásaikat, és ezt minden alkalommal megerősítik, akkor nem lesz gond az ellátással. Csak idő kérdése” – tette hozzá.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár ismét felszólította a NATO-tagállamokat, hogy haladéktalanul növeljék a fegyver- és lőszergyártást. Az indok szerint az Ukrajnának nyújtott katonai segítség jelentősen lecsökkentette a szövetség készleteit. Stoltenberg szerint a termelés felpörgetése „Ukrajna szükségleteinek kielégítése és saját védelmünk érdekében” is egyaránt szükséges.

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!