Uncategorized

Egészen elképesztő: kiderült, ki miatt nincs béke

Hirdetés

Oroszország és Ukrajna megállapodást készült aláírni a Fekete-tenger hajóbiztonságáról, de Kijev az utolsó pillanatban visszalépett az egyezségtől.

Oroszország és Ukrajna már majdnem megegyezett Törökországgal egy új megállapodásról, amely a fekete-tengeri hajózás biztonságát biztosította volna, de a török regionális választások előestéjén Kijev váratlanul kihátrált a megállapodásból – írta a meduza.io a Reutersre hivatkozva.

A két hónapja tartó tárgyalásokat Törökország kezdeményezte, az ENSZ nyomására. Márciusban előzetes megállapodás született, amely szerint

Ukrajna és Oroszország biztosítja a kereskedelmi hajók szabad és biztonságos áthaladását a Fekete-tengeren. Moszkva és Kijev vállalta, hogy nem csap le civil kereskedelmi hajókra, nem tartóztatja fel és nem kutatja át őket.

A Reuters szerint Ukrajna nem akarta hivatalosan aláírni a megállapodást, de beleegyezett abba, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök március 30-án bejelentse a megállapodás tényét.

Hirdetés

Ám az utolsó pillanatban Kijev kihátrált, és az egyezséget elvetették – állítják a hírügynökség forrásai, hozzátéve, azt nem tudni, Ukrajna végül miért lépett vissza a megállapodástól.

origo

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!