Európa

Elkezdődött: aki Ukrajnában maradt, aki nem, megy a seregbe?

Hirdetés

Az ukrajnai határőrök új utasítások alapján elkezdték ellenőrizni az országból távozó állampolgárok katonai sorozási igazolásait, világított rá egy oknyomozó portál. Ezzel kapcsolatban Andrij Demcsenko, az Ukrán Állami Határszolgálat szóvivője megerősítette, hogy a határőröknek most már joguk van az említett dokumentumokat elkérni írja az index.

Ez a lépés része egy szélesebb kormányzati tervnek, amely a háború második évfordulójának közeledtével és a növekvő katonai igények miatt válhatott szükségessé.

December 30-tól a kormány jelentősen szigorította a 18–60 év közötti, hadköteles állampolgárok számára az ország elhagyásának feltételeit, és ezzel párhuzamosan egyre több katonai kontingens jelenik meg az ukrán határátkelőknél.

Andrij Demcsenko, az Ukrán Állami Határszolgálat szóvivője szintén megerősítette, hogy az ukrán határőröknek újabban joguk van az említett papírokat elkérni.

A Meduza oknyomozó hírportál szerint egy többgyermekes ukrán férfi elmondta, hogy a katonai regisztrációs okmányok és a toborzóközpont által kiállított igazolás nélkül nem hagyhatja el az országot – szúrta ki az Economx.

Hirdetés

Egy határőr hozzátette, hogy korábban nem volt szükség ilyen dokumentumokra, de új utasítások léptek életbe.

Forrás:

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!