Kultúra

Figyelem: mindenkit érint! Nagy változás jön a Facebookon!

Hirdetés

Hamarosan új reklámokra lehet figyelmes a Facebookon – a változás mindenkit érint, hiszen a cég minden felhasználó esetében bekapcsolja az új funkciót.

Jó hír ez azoknak, akik már unják a hagyományos hirdetéseket, és ismerőseik bejegyzéseit böngészve kipróbálnának egy-egy új játékot két nyaralós fotó között. A Facebook bejelentette, hogy a játékfejlesztőknek kedvezve új, interaktív reklámokat vezetnek be, amelyek jobban felkeltik az érdeklődők figyelmét.

A „playable ads”, azaz a „játszható reklámok” lényege, hogy egyfajta ízelítőt kaphatunk a játékból, mielőtt letöltjük azt. Csak egy kattintás a hirdetésre, és máris elindul a játék demó változata, ami – ha elnyerte a tetszésünket – a játék végeztével elnavigál minket az áruházba, ahol letölthetjük a teljes verziót. Így gyakorlatilag kipróbálhatjuk a terméket, mielőtt megvásároljuk azt.

Ám a Sun rávilágított ennek a stratégiának a lehetséges árnyoldalára is: attól tartanak, hogy a Facebook a felhasználókról gyűjtött adatok segítségével szűri majd ki azokat, akik sokat játszanak, így hajlandóak fizetni a mikrotranzakciókért, amelyek a játékban való továbbjutásban segíthetik őket. Lehetséges, hogy a jövőben ezek a felhasználók több interaktív reklámot látnak majd az idővonalukon.

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!