EurópaItthon

Fordulópont Brüsszelben: Magyarország nyerhet Von der Leyen kapitális hibája után

Hirdetés

Az Európai Bizottság elnöke megpróbálta kioktatni Hszi Csin-pinget – szakértők szerint Brüsszel súlyos kompetenciaválsága a hatalom elmozdulását eredményezheti.

Európa diplomáciai tengelye egyértelműen eltolódott Brüsszelből Budapestre – jelentette ki a Brussels Signalnak Philip Pilkington közgazdász, aki szerint ennek oka Brüsszel súlyos kompetenciaválsága. A cikk felidézi, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök szerbiai és magyarországi látogatása előtt Franciaországban járt, ahol találkozott az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel is – szúrta ki a Mandiner.

A német politikus kritizálta Kína kereskedelmi politikáját, megpróbálta kioktatni a kínai elnököt, amivel a szakértők szerint hatalmat stratégiai hibát követett el. Pilkington úgy véli, a Magyarország és Kína közötti megállapodás fordulópont az Európai Unió számára, amely a hatalom Brüsszelből való elmozdulását eredményezheti.

A lap egyébként a napokban összefoglalót készített arról, hogyan működik a kettős mérce Brüsszelben, és milyen igazságtalan bánásmódot alkalmaz az Európai Bizottság a tagállamok kormányaival szemben, mindössze szimpátia alapján.

Magyar Nemzet

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!